Projectmanagement op het buro.

Projectmanagement staat voor het beheersen van de projecten. Dus weten wat er speelt, wat er is gedaan en wat er nog staat te gebeuren. Dus de afspraken en risico’s kennen. 

Het project.

Praktisch betekent het dat je bij een opdracht een duidelijk plan hebt. Goede afspraken vooraf. Wat er wordt gedaan, wanneer is het klaar, wat gaat het kosten. Maar, juist omdat ieder bouwproject uniek is zijn er altijd wijzigingen tijdens de uitvoering van de opdracht. Zoals de aansluiting op bestaand werk bij een renovatie, voorstellen vanuit de aannemer tijdens de uitvoering of nieuwe wensen vanuit de opdrachtgever. Kortom er is altijd iets dat het plan verstoort, iets dat het vak van de architect zo mooi maakt.

De mensen.

Het belangrijkste is wellicht dat je goede mensen in dienst hebt. En meer nog, dat je ze weet vast te houden en zo een goed team vormt. Daarom is projectmanagement zo belangrijk. Zodat je de mensen optimaal in zet, de budgetten op orde hebt, de takenlijsten bijwerkt. Zodat je mensen veel kunnen werken maar niet te veel. En dat er voor iedere wijziging in het project steeds een oplossing gevonden wordt.

Met Project-U beheers je de projecten.